Nestje Kynan x Yasmin - Geboorte

Geboorte

9 januari was het uiteindelijk zover. Na een lange nacht, werd om 6:04 teefje Paars  geboren. We waren nog druk met haar bezig ( wegen, aanleggen, bandje erom), toen 10 minuten later reutje Zwart geboren werd. Zo snel waren we dat niet gewend van de 2 eerdere nestjes.
Een uur later kwam teefje Oranje ter wereld. Na weer een half uur kwam de snelheid er weer in. Om 7:44 en 7:53 werden respectievelijk reutje Bruin en teefje Rood geboren. Een uur later werd de lichtste pup geboren. Dit was reutje Geel. Om 9:09 werd teefje Lichtblauw geboren.
Yasmin bleef echter persweeen aanhouden. Er werd echter geen pup gevoeld. Voor de zekerheid scheurden Olga en Merel toch naar onze dierenarts. Hier aangekomen werd snel een foto gemaakt, omdat Yasmin bijna krom stond van de pijn. En verrassing er zat nog een pup in het geboortekanaal. Deze zat echter zo vast, dat de dierenarts niet eens met zijn vingers er tussen kon komen. Doormiddels van een tangverlossing kwam het pupje eruit en bleef een keizersnede Yasmin bespaard.
De dierenarts voelde geen vlies meer en dacht dat de pup helaas overleden was. Maar de pup leefde nog! Dit was reutje Donkerblauw en direct ook de zwaarste van het stel.
Weer thuisgekomen was de familie eindelijk bij elkaar en kon er weer melk gelurkt worden bij Yasmin

 

De foto van pup blauw bij de dierenarts

Reutje Blauw die vast zit in het geboortekanaal

 

krijsende pup

Deze pup laat zich goed horen

 

Uitrusten bij moeder op schoot

En dan kan je lekker uitrusten bij moeder op schoot

 

drinken bij moeder

Lekker drinken, terwijl Yasmin uitrust

 

uitrustende pups

Maar ook de puppies moeten uitrusten

 

Yasmin en pups bij elkaar

De hele familie bij elkaar